Virenti

Artikelen getagged / Recepten

http://www.mamasusanne.com/wp-content/uploads/2012/02/DSC05159.jpg

De tompoes, een traditioneel Nederlands gebakje

-

De tompoes is een traditioneel Nederlands gebakje. Het gebakje is voor het eerst gemaakt door een banketbakker uit Amsterdam. Het bestaat uit een laagje met bladerdeeg met vanillebanketbakkersroom en een laag roze glazuur. Tijdens feestdagen in Nederland wordt het glazuur vaak oranje gemaakt.

Tompoezen zijn heerlijk om te eten bij belangrijke gebeurtenissen, zoals bij een verjaardag, tijdens Koningsdag , bij de koffie of als traktatie. Deze zijn natuurlijk het lekkerst als ze zelf gemaakt zijn. Hieronder  vertel ik hoe je de lekkerste tompoezen klaarmaakt.
Lees verder »

Tags:

Pesto op traditionele Genuaanse wijze

-

De naam ‘Pesto’ komt van het Italiaanse werkwoord ‘pestare’. Dit betekend stampen in het Italiaans. Pesto wordt gemaakt in een marmeren vijzel met een houten stampers. Blenders maken de olie in de pesto te warm en hierdoor zal de basilicum gaan garen.

De afkomst van de ingrediënten is zéér belangrijk. De basilicumblaadjes moeten uit de Genuese wijk Pra komen, de olijfolie uit de streek Ligurië, de knoflook afkomstig uit Vessalico en het moet zowel Parmezaanse kaas als pecorino bevatten. Lees verder »

Tags:
Pages:«12