Rollade

Bavette rollade van de bbq
Bavette is lekker, zelfs zo lekker dat sommigen het rauw eten, maar er zijn specialere manieren van bereiden, geïnteresseerd? Lees dan verder!

De bavette wordt ook wel vanglap of vinkelap genoemd. Een bavette is een smakelijke steak die afkomstig uit het dikste gedeelte van de vang van het rund. Dat is de buikwand van de koe genaamd flanchet. In Frankrijk is de bavette al erg populair, maar in Nederland maakt de bavette ook een sterke opkomst.

Eerder was de bavette te taai voor de meeste maaltijden. Het werd voornamelijk in stoofpotten gebruikt. Tegenwoordig kan dit vlees zo mals als biefstuk zijn, omdat er speciale vleeskoeien voor worden gefokt.

Om jou en je vrienden te laten genieten van een bavette rollade van de bbq hebben we een paar ingrediëntentips voor je op een rijtje gezet. Deze Mediterrane ingrediënten vullen elkaar goed aan, doordat alle smaken uit de gebieden rond de Middellandse zee samengebracht worden.

1. Groene pesto
2. Serranoham
3. Zongedroogde tomaten
4. Buffelmozzarella
5. Geroosterde pijnboompitten

Heb je alle ingrediënten in huis gehaald? Klik dan op deze video om te leren je deze rollade perfect kan bereiden!

Bavette sous vide
Buiten de bbq zijn er nog meer manieren om deze rollade te bereiden. De Bavette kan ook sous vide bereid worden. Met deze methode verpak je het vlees in een vacuümzak en laat je het in kokend water garen. Deze variant op laagtemperatuur heeft het voordeel dat je consequent hetzelfde resultaat neer kan zetten. Geleidelijk gaart het eten mooi gelijkmatig. Zelfs grote hoeveelheden bavette kunnen zo tegelijkertijd gemaakt worden.

Rollade slowcooker
Om de gebruikelijke braadpan te vermijden, is het ook mogelijk de rollade in de slowcooker te bereiden. De slowcooker zorgt ervoor dat je weg kan blijven bij het fornuis en toch een perfect gekookte rollade op tafel kan zetten. Daarnaast wordt het vlees lekker mals en zacht. Er zijn verschillende tijden die je aan kan houden bij het gebruiken van een slowcooker. Een doorregen runderrollade bak je in 5,5 uur op 80°C gaar. Check met een vleesthermometer de kerntemperatuur van de rollade. Deze moet op 65°C stabiel blijven.