Przyprawy

Deze kruiden helpen bij afvallen

We eten steeds meer suikers en onverzadigde vetten. Hierdoor is het lastig om op gewicht te blijven. Kruiden kunnen je helpen bij het afvallen. Als een bonus maakt het je maaltijden ook nog eens lekkerder! Buiten de standaard zout en peper die wij door het eten doen is er een rijk scala aan mogelijkheden. We zouden een voorbeeld moeten nemen aan de Indiase keuken. Zij zitten op het hoogste niveau in het alledaagse kruidengebruik. Zij gebruiken bijvoorbeeld Kurkuma. Deze kruiden zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft met het gevolg dat je eten niet omgezet wordt in vet. Hieronder staan nog 5 andere kruiden die je helpen bij het afvallen:

1. Gember
2. Zwarte peper
3. Mosterdzaad
4. Paardenbloem
5. Gingseng

Gember – Gember is een geweldige wortel die als bron van nutriënten werkt. De spijsvertering wordt geactiveerd bij het eten van gember. Hierdoor worden giftige stoffen sneller uit het eten gefilterd. De calorieverbranding is hierdoor verhoogd. Om nog sneller af te vallen kan er ook thee getrokken worden uit gember. Zeker wanneer je frisdrank inruilt voor gemberthee kan er dubbel winst gemaakt worden bij het afvallen.

Zwarte peper – Gelukkig gebruiken wij deze kruiden al regelmatig in de keuken. Het stofje piperine dat in peper zit blokkeert de aanmaak van nieuwe vetcellen. Dit is ideaal als je een dieet volgt om af te vallen. Iedereen heeft zwarte peper wel in huis staan. Denk er de volgende keer aan om een extra snufje van toe te voegen om optimaal resultaat te bereiken.

Mosterdzaad – De mosterdzaadjes verhogen de stofwisseling met wel 25% extra. De voedingsstoffen worden direct omgezet tot energie. Deze energie kan je mooi gebruiken voor je workout. Mocht je de mosterd graag als saus eten pas dan op met de supermarkt mosterd. In deze mosterd zitten veel suikers die averechts werken bij het afvallen. Als alternatief kan je zelf mosterd maken van mosterdzaad. Dat is veel gezonder!

Paardenbloem – Vele mensen hebben het eten van paardenbloemen nog nooit geprobeerd. Met een goede reden ook. Het is niet aan te raden om een paardenbloem te plukken en in de salade te stoppen. Bij de Holland and Barret kan je kruidenthee halen gemaakt van paardenbloem. De bloem is rijk aan antioxidanten en vele vitaminen die je helpen met afvallen.

Gingseng – Van onze vrienden uit Azië kunnen we veel leren over gezond afvallen. Gingseng is een wortel van een plant. Gingseng zorgt ervoor dat je minder trek krijgt in zoetigheid. Dit in combinatie met de boost die je bij je stofwisseling krijgt is een uitstekende oplossing voor overtollig vet. Gingseng kan geraspt over het eten of er kan thee van gezet worden.

Nog even in het kort: Om af te vallen kan je veel soorten kruiden gebruiken. De kruiden verhogen je stofwisseling waardoor calorieën eraf branden. De kruiden uit het artikel zijn te verkrijgen bij de plaatselijke supermarkt of de Holland and Barret. Ben jij er al uit wat je vanavond gaat koken? Kijk anders even bij onze gerechten om deze kruiden in jouw avondmaal te verwerken.