De meest bekende zoetigheid van Brazilië is de Brigadeiro of te wel bonbon. Je hoeft geen goed opgeleide bakker te zijn om deze lekkernijen te maken. In deze blog leer je de simpele stappen om de bonbons te maken, maar eerst een korte geschiedenis les.

De Brigadeiros zijn in 1945 begonnen als gevolg van een politieke campagne. In 1945, kort na de Tweede Wereldoorlog, hield Brazilië een verkiezingscampagne voor een nieuwe president. Er was een kandidaat genaamd Eduardo Gomes, wiens militaire rang Brigadeiro was. Eduardo was bekend onder de dames, omdat hij er goed uitzag en alleenstaand was. Zijn campagne slogan was ook ‘Stem voor Brigadeiro, hij ziet er goed uit en is vrijgezel’.

Om zijn campagne te promoten werden partijen georganiseerd om fondsen te werven en hem meer zichtbaarheid te geven. Ze besloten een snoep te maken en noemde het ‘Brigadeiro´. Melk en suiker was toen moeilijk te vinden, dus gebruikte zij gecondenseerde melk, chocolade en boter. Zo werd de ‘Brigadeiro’ geboren.

De ingrediënten
Hoe maak je de lekker snoepjes? Eerst je ingrediënten.
Dit heb je nodig:
– 2 eetlepels boter
– 1 blik gecondenseerde melk
– 3 eetlepels ongezoete cacao
– Hagelslag

Als je jouw innerlijke kok of bakker aan het werk wilt zetten, kun je natuurlijk experimenteren met anderen smaken naast chocolade.

De stappen
Volg de bereidingsstappen nauwkeurig:
Stap 1: In een middelgrote sauspan op middelhoog vuur, voeg de boter, gecondenseerde melk en cacaopoeder toe.
Stap 2: Kook de ingrediënten op middelhoog vuur en blijf constant roeren. Kook totdat het mengsel dik wordt en je grote luchtbellen op het oppervlak ziet ontstaan. Dit doe je ongeveer 10 minuten.
Stap 3: Haal het mengsel van het vuur en breng over op een bord. Zorg ervoor dat het mengsel erg dik is voordat je het van het vuur haalt.
Stap 4: Laat het volledig afkoelen voordat het wordt opgerold. Je kunt het zelfs een paar uur eerder in de koelkast zetten.
Stap 5: Vet de handen in met boter of bakspray. Neem kleine hoeveelheden mengsel (ongeveer 1 theelepel) en rol het tot je een bal vormt. Smeer je handen zo vaak in als nodig (dit maakt het werk minder rommelig en je zult eindigen met perfecte kleine ballen.)
Stap 6: Rol de bal over hagelslag en plaats ze op kleine snoepbekers.
Stap 7: Serveer het op kamertemperatuur of plaats het in de koelkast tot het wordt opgediend.