Er wordt door een Amerikaanse startup aan een slimme oven gewerkt die voedsel kan herkennen door middel van een camera. De oven kan de bereidingsmethode en de tijd op het voedsel aanpassen.

De slimme oven heeft de naam June Intelligent Oven gekregen. Wall Street Journal meldt dat de oven nu zalm, pizza, spruitjes en bacon kan herkennen.

June Intelligent Oven

In de oven heeft de volgende dingen: een hd-camera (die eten kan herkennen), twee temperatuursensors, een weegschaal (zorgt ervoor dat de bereiding goed kan worden afgesteld) en een wifi-chip (staat in verbinding met de app die bij de oven hoort).

Filmpje

Zie hieronder een filmpje over de slimme oven:

Nikhil Bhogal, de producent van de camera’s van de eerste vijf iphone generaties heeft June opgericht. Nikhil Boghal is van mening dat steeds meer verschillende soorten voedsel zal worden herkent door de slimme oven.

Verkoop

De slimme oven zal in de voorverkoop rond de 1300 euro kosten. Verwacht wordt dat de eerste ovens in het begin van 2016 worden verkocht. Wanneer de oven in de winkel ligt zal de prijst stijgen, een exemplaar zal dan rond de 2650 euro kosten.

De oven is de komende tijd nog niet in Nederland verkrijgbaar.

Bron Featured-Image: klik hier.