Het is iets dat iedereen zou moeten doen. Maar lang niet iedereen neemt er de tijd voor. Ontbijten wordt beschouwd als de belangrijkste maaltijd van de dag. Door te ontbijten zet je je darmen aan het werk wat ervoor zorgt dat je genoeg energie hebt om de dag te beginnen.

Breakfast with croissant
Na een nacht slaap heeft je lichaam voedingstoffen nodig. Hier is het ontbijt natuurlijk perfect voor. Een goed ontbijt heeft een aantal dingen nodig. Onder andere: vezels, mineralen en vitamines.

Dagelijks

Ontbijten is iets dat iedere dag weer moet gebeuren. Na iedere nacht slaap heeft je lichaam namelijk weer energie nodig. Zorg dat ontbijten onderdeel wordt van je routine. Als je iedere dag ontbijt zal je merken dat je later op de dag minder snel naar snacks grijpt.

Gezond ontbijt

Waar bestaat een ontbijt uit? Een gezond ontbijt moet tussen de 300 en 400 calorieën bevatten en ongeveer een half uur na het opstaan genuttigd worden. Probeer bij je ontbijt zo gezond mogelijk te eten. Volkorenbrood, havermout of muesli zijn goede dingen om de dag mee te beginnen. Combineer dit met een glas halfvolle melk of karnemelk.

Beleg

Welk beleg is het meest geschikt om mee te ontbijten? Dit zijn in ieder geval niet producten met veel suiker of zoetstoffen. Kies bijvoorbeeld voor kaas, ham, kipfilet of als je van zoet houdt appelstroop, halvajam of vruchtenhagel. Probeer bij kaas en vleeswaren voor de minder vette variant te kiezen.
ontbijt

Ontbijttips

Neem je ontbijt mee naar werk/school als je te weinig tijd hebt. Je kunt het onderweg eten of als je aankomt op je plaats van bestemming.
Maak je ontbijt de avond van tevoren klaar. Dit scheelt tijd en zorgt ervoor dat je ’s morgens niet in de stress schiet.
Geniet van je ontbijt! Gebruik je ontbijt om alvast te plannen wat je die dag gaat doen. Gezellig met het gezin of huisgenoten aan tafel. Dit zorgt er ook voor dat je meer naar het ontbijt uitkijkt en het dus makkelijker in je routine komt.