De zomer is nu echt voorbij, de blaadjes vallen van de bomen. En dat betekent dat de maaltijden weer warmer worden. De tijd van ovenschotels en stoofpotjes is weer aangebroken, net als de tijd voor kruidige en nootachtige gerechten. Om helemaal in deze stemming te komen gaan we vandaag een heerlijke kipschotel maken met pancetta, rozijnen, walnoten en port. 

Ingrediënten

We doen eerst de port en de rozijnen in de steelpan, en brengen deze aan de kook. Ondertussen maken we de walnoten iets fijner, zodat ze goed door de maaltijd heen kunnen.
De takjes met tijm ontdoen we van het steeltje, zodat we het heerlijke kruid overhouden. Deze maken we ook iets fijner, en mengen het met de walnoten.
We nemen de helft van dit mengsel en malen dit met de staafmixer, zodat er een deel heel fijn is, en een deel nog grof. Dit mengen we weer met de port en rozijnen, zodat we een lekker kruidenmengsel hebben.

Vervolgens snijden we de kip in de lengte, zodat we deze open kunnen klappen. Hier gaat wat zout en peper in, vervolgens wordt de kip door het walnoten en tijm mengsel gerold, zodat deze lekker gegarneerd zijn. Dan wikkelen we iedere kipfilet in een plakje pancetta, het liefst zo strak mogelijk dat het kruidenmengsel goed blijft zitten tijdens het bakken.

Tot slot bakken we de kipfilets ongeveer 12-14 minuten op hoog vuur in een koekenpan, zodat deze rondom bruin zijn. Snijd ze in dikke plakken over de lengte, zodat je stukjes kip hebt die rondom gewikkeld zijn in pancetta. Heerlijk bij dit gerecht zijn aardappelpartjes uit de oven (met schil!), geserveerd met aioli en/of tomaten salsa. Voor de extra vitaminen kan er bijvoorbeeld een salade bij.

Eet smakelijk!