Als liefhebbers van lekker eten denken we vaak van onszelf dat we veel van eten weten. In dit artikel hebben we een paar van de meest opmerkelijke feiten op een rij gezet.

1. Pizza Hawaii is door een Canadees uitgevonden.

Sam Panopolous, een Canadees uit London, Ontario, heeft in 1962 de Pizza Hawaii bedacht. Volgens Wikipedia en Panopolous tenminste.
pizza-hawaii

2. Honing heeft geen houdbaarheidsdatum

Honing blijft altijd goed, de kleur kan wel veranderen of het kan kristalliseren. Maar het blijft voor eeuwig goed om te eten.
honing-pot

3. Fastfood logo’s beïnvloeden je gedrag meer dan je denkt

Het zien van een logo van een fastfoodketen zorgt ervoor dat je ongeduldiger wordt. Ook kan het ervoor zorgen dat je minder geniet van een fijne ervaring. Fastfood is dus op meerdere vlakken slecht voor je gezondheid.
logo-burger-king

4. De helft van de verkochte sandwiches in Frankrijk is een hamburger

Ondanks de rijkdom die die Franse keuken rijk is, worden er in Frankrijk dus enorm veel hamburgers gegeten. Het is bijna misdadig dat een land dat toch bekend staat om de overheerlijke recepten zich nu zo vaak tegoed doen aan een hamburger. Zeker omdat ze veelal van een keten als McDonalds komen.
hamburger

5. De meeste zalm die we eten is roze geverfd

Wilde zalm dankt zijn roze kleur aan het eten van krill, echter krijgen gekweekte zal, wat ongeveer 2/3e van de zalm is die wij eten, geen krill te eten. Deze zalmen danken de roze kleur aan kleurstoffen die zij als vervanger van krill te eten krijgen. Zouden ze deze kleurstoffen niet te eten krijgen, dan zouden ze grijs van kleur zijn.
zalm-moot

Bron featured image: kik hier