Virenti

Artikelen getagged / eten

vlag-Polen

De Poolse keuken

-

De Poolse keuken heeft een lange geschiedenis, het heeft zich in een lange tijd ontwikkeld. De stijl van koken en het voedsel zelf zijn wel sterk beïnvloed. Verschillende groepen die al heel lang in het land leven als Litouwers, Joden en Oekraïners, hebben hun gewoontes meegenomen. In de Poolse keuken worden veel vleesgerechten, wildgerechten en paddenstoelen gebruikt. Ook zuurkool is erg populair in Polen. Lees verder »

vlag-turkije

De variërende Turkse keuken

-

De Turkse keuken kent een lange traditie. De keuken wordt internationaal door veel mensen gewaardeerd. De Turkse gerechten worden vaak gemaakt met salades, fruit, groente en vis of vlees. De Turkse schotels worden vaak gemaakt door middel van sauzen en yoghurt. Daarnaast is kebab is een erg populair gerecht uit Turkije. Lees verder »

Tags:
vlag-korea

De Koreaanse keuken

-

De Koreaanse keuken is niet heel bijzonder, maar toch heeft het pure ingrediënten. De Typische maaltijden van de keuken van Korea staan bekend om hun vele bijgerechten. Vaak zijn die bijgerechten soep, rijst en kimchi vergezellen. Het is zelfs mogelijk dat er 12 bijgerechten worden geserveerd, dit ligt aan de gelegenheid. Het eten uit de Koreaanse keuken krijgt zijn smaak door de combinaties van sojasaus, gember, sesamolie, sojapasta, zout, knoflook en chilipepers. Chilipepers zijn het belangrijkst, zij geven namelijk de pittige smaak. Lees verder »

Tags:
vlag-van-thailand

De Thaise Keuken, pittig, vers met veel kruiden en specerijen

-

Veel mensen zijn van mening dat de Thaise keuken tot de top van de beste keukens behoord. Niet alleen in Nederland, maar ook in steeds meer andere West-Europese landen wordt Thais eten steeds populairder. Dit komt vooral doordat steeds meer mensen verser en gezonder eten willen, dat is precies wat Thais eten is. Kruiden en groenten worden eventjes op een hoog vuur meegebakken, daardoor behoudt het zijn smaak. Daarnaast maken ze in de Thaise keuken weinig gebruik van plantaardige olie. Lees verder »

Tags:
de-spaanse-vlag

De Spaanse keuken

-

De Spaanse keuken is een van de grootste uitvinders van het mediterrane dieet. De keuken van Spanje bestaat uit verschillende regionale keukens. Voorbeelden hiervan zijn de Catalaanse, Galicische en Baskische keukens, ze verschillen erg veel van elkaar. Veel mensen buiten Spanje denken dat de Spaanse keuken alleen uit paella, tapas, tortilla en chorizo bestaat. Toch bestaat de Spaanse keuken uit heel veel verschillende regionale keukens die erg succesvol zijn doordat er veel verse producten in het land te vinden zijn. Daarnaast zorgt de Spaanse bevolking voor haar eigen keuken. Al vergelijk je Spanje met de Europese landen zie je een groot verschil. De bevolking van Spanje wilt graag verse producten die van hoge kwaliteit zijn, bij andere Europese landen zie je veel diepvries- of voorverpakte producten. In Spanje is hier weinig vraag naar. Na Japan is Spanje de grootste vis- en zeevruchtconsument ter wereld. Lees verder »

Tags:
de-vlag-van-frankrijk

Een kijkje in de Franse keuken

-

De Franse keuken heeft een lange traditie. Internationaal wordt die keuken erg gewaardeerd. Kenmerkend voor de Franse keuken is dat het een grote diversiteit heeft. Alleen de Indiase keuken en de Chinese keuken kunnen in dat opzicht vergeleken worden met de Franse keuken. De keuken van Frankrijk is al een lange tijd een erg succesvol transportmiddel van Frankrijk. Doordat de Frankrijk zo goed bekend staat met haar keuken beschouwen veel mensen het Franse eten als een onderdeel van hun nationaliteit. Ze verdienen er veel geld mee en geven het veel aandacht. Lees verder »

Tags:
Pages:12»