De Koreaanse keuken is niet heel bijzonder, maar toch heeft het pure ingrediënten. De Typische maaltijden van de keuken van Korea staan bekend om hun vele bijgerechten. Vaak zijn die bijgerechten soep, rijst en kimchi vergezellen. Het is zelfs mogelijk dat er 12 bijgerechten worden geserveerd, dit ligt aan de gelegenheid. Het eten uit de Koreaanse keuken krijgt zijn smaak door de combinaties van sojasaus, gember, sesamolie, sojapasta, zout, knoflook en chilipepers. Chilipepers zijn het belangrijkst, zij geven namelijk de pittige smaak.

Er is een groot verschil tussen het eten van de Koninklijke en het normale volk. Alleen de rijken en de koninklijke familie van Korea krijgen luxe gerechten. Het maken van deze gerechten kan vele uren tot dagen duren. De volgende combinaties zijn ook erg bijzonder in de Koreaanse keuken: hete en milde ingrediënten, warm en koud, vast en vloeibaar.

Tradities

Koreanen eten vaak op de grond zittend op een kussentje aan een lange tafel. Ze beginnen vaak met een soep, daarna komen er verschillende schaaltjes op tafel. Eten is in Korea echt een familieaangelegenheid.

In Korea eten ze rijst niet met stokjes. In tegenstelling met bijvoorbeeld Japan eten ze dat met een lepel. De rest van de gerechten wordt wel gegeten met stokjes. Het verschil is alleen dat de stokjes gemaakt zijn van roestvast staal en een iets plattere vorm hebben. Ook drinken de Koreanen altijd warm water bij hun eten.

Gerechten

Bibimbap
Dit is een bekende maaltijd in Korea. Bibimbap bestaat uit ei, rundvlees, groenten en rundvlees. Het wordt vaak samen gereserveerd met saus die gemaakt is van rode van rode pepers.

Bibimbap

Voorbeeld van hoe Bibimbap eruit ziet

Gujeolpan
Dit is een gerecht wat vaak alleen bij bijzondere gelegenheden wordt gereserveerd. Het bestaat uit een soort van hartige pannenkoekjes. Deze pannenkoekjes zijn gevuld met vlees en groenten.

Gimbap
Gimbap is rijst opgerold in zeewiervellen, net zoals sushi. In de rolletjes zitten ook vaak reepjes ei, ham en groente. Het is een erg populair gerecht voor kinderen om mee te nemen.

voorbeeld-gimbap

Een voorbeeld van Gimbap

Bron featured image: klik hier.