Aan het begin van het jaar werden bijna 4575 Amerikanen gevraagd naar hun mening ontremd de beste fastfoodketen. Alle antwoorden van de ondervraagden zijn verwerkt in een verslag, hierdoor kunnen ook wij nu zien welke fastfoodketen het beste is (volgens Amerikanen). Het onderzoek werd uitgevoerd door de American Customer Satisfaction Index (ASCI).

 

Grote ketens doen het minder goed

Dat expansie gelijk staat aan verminderede kwaliteit werd duidelijk toen we naar de gepubliceerde ranglijst keken. De grootste bedrijven waren onderaan de lijst te vinden. De gemiddelde score ligt op 80. McDonald’s scoort slechts 71. Dit is 2 minder dan in 2013 (in 2013 had de McDonald’s een score van 73). De Burger King scoort dit jaar beter dan de grote concurrent met de gele M. Burger King heeft dit jaar 76 punten gekregen. Nog altijd onder het gemiddelde. Kleine ketens voeren de ranglijst aan.

beoordeling-fastfoodrestaurants

Beoordeling van fastfoodrestaurants

 

Wat heeft de crisis hiermee te maken?

Is tijden waar het financieel minder gaat kiezen consumenten voor prijs. Kwaliteit wordt dan minder belangrijk. Dankzij verbetering van de economische situatie gaan klanten steeds meer voor kwaliteit kiezen. Deze is hoger in de kleinere ketens.

 

logo-burger-kinglogo-mc-donalds