Geheime recepten, iedereen kent de schoolvoorbeelden. Coca Cola, Dr Pepper of bijvoorbeeld KFC hebben de recepten voor een groot deel van hun producten in een kluis opgeborgen. In dit artikel zal je over deze recepten lezen.

Coca Cola

coca-cola-logo

Het logo van Coca Cola


Bijna net zo bekend als het drankje is het feit dat het recept geheim is. Er is slechts één kopie van het recept. Deze kopie ligt achter slot en grendel in een kluis in Atlanta.
De geheimzinnigheid waar het recept mee gemoeid gaat is een perfect PR-middel gebleken. Zo nu en dan staat er iemand op met de claim dat hij achter de ingrediënten van ’s werelds bekendste frisdrank is gekomen. Echter is het tot nu toe niemand gelukt om het drankje na te maken.
(lees hier alles over: Coca Cola Life)

Dr Pepper

dr-pepper-logo

Het logo van Dr Pepper


De tweede soort frisdrank in deze lijst, Dr Pepper, neem de geheimhouding van het recept ook enorm serieus. Het recept is in tweeën gedeeld en opgeborgen in twee verschillende kluizen. Mocht het iemand lukken om één van de twee delen te bemachtigen, dan blijft het vrijwel onmogelijk om het drankje te reproduceren.

KFC

kfc-logo

Het logo van KFC


Fastfoodketen KFC is erin geslaagd om sinds de oprichting, het recept van de iconische gefrituurde kip geheim te houden. Kentucky Fried Chicken claimt dat de kip wordt gemarineerd door een mix van 11 verschillende kruiden. Welke kruiden dit zijn, weet bijna niemand. Veel mensen hebben zich aan het reproduceren van de gefrituurde gewaagd. Erin slagen is nog niemand gelukt.
Waar staat KFC in de lijst met beste fastfoodrestaurants? De beste fastfoodrestaurants

Er zijn hele boeken toegewijd aan het vinden van de ingrediënten van de producten van de bovenstaande bedrijven. Nu het mogelijk is om in een lab te zien is welke ingrediënten een gerecht of drankje bevat wordt het steeds lastiger om een recept geheim te houden. Feit blijft wel dat een recept vrijwel nooit exact gekopieerd kan worden totdat het bedrijf de precieze samenstelling ervan naar buiten brengt. En dat zal waarschijnlijk in de nabije toekomst niet worden gedaan door de eerder genoemde bedrijven.

Voor de bron van de featured image, klik hier.