Coca-Cola breidt het al bestaande assortiment uit. De frisdrankgigant brengt Coca-Cola life naar de Nederlandsche schappen. Waar het nieuwe drankje al verkrijgbaar is in delen van Zuid-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zal life vanaf januari 2015 te kopen zijn in Nederland.

Ingrediënten

Het aanstaande broertje van Zero, Light, Cherry en Classic zal veel minder suiker bevatten dan gebruikelijk is in cola. Dit komt doordat er een combinatie is gemaakt tussen stevia en gewone suiker. Dit in plaats van synthetische suikers. Als we de berichten mogen geloven zal het drankje 89 calorieën per blikje bevatten vs. de 140 calorieën die nu in een blikje cola zit.

Gebalanceerde leefstijl

Met de introductie van life wil Coca-Cola het drinken van cola inpasbaar maken in een gezonde lifestyle. Door de verminderingen van calorieën zal dit een stuk gemakkelijker zijn dan dat het nu is. Ook zal het Amerikaanse bedrijf de flesjes van volledig recyclebaar plastic en 30% plantaardige vezels maken. Dit komt het milieu ten goede en draagt dus bij aan een gebalanceerde leefwijze.

Zal life succesvol zijn?

Coca-Cola gaat mee in de trend om de bevolking gezonder te maken. Dit is een slimme zet van het bedrijf. Door de trend die al jaren bezig is te volgen zal verbeterd het bedrijf het imago. De combinatie van sponsoring van sportevenementen en nu een goed alternatief voor de caloriebom Coca-Cola classic, is handig. Marketingtechnisch is het een meesterzet. Of consumenten zitten te wachten op de smaak van de nieuwe soort cola is twijfelachtig. Coca-Cola heeft zo’n unieke smaak dat consumenten het liever niet anders willen proeven.
De nieuwste variant zal hoogstwaarschijnlijk niet resulteren in een nieuwe groep klanten, maar de bestaande groep klanten meer verspreiden.

coca-cola-life-3-verpakkingen

De drie verschillende verpakkingen van Coca-Cola life

Coca-Cola life zal het bedrijf Coca-Cola zeker verder brengen. Maatschappelijk gezien is het een slimme zet en het is dan ook goed van het bedrijf dat zij proberen het obesitas probleem aan te pakken.