Canada, het land dat bekend staat om de eland en de Grote Meren maar niet echt om de keuken. En dat terwijl de Canadese keuken een breed scala aan overheerlijke gerechten te bieden heeft. Wat zijn de gerechten die je echt moet eten in Canada? We hebben hier een overzicht gemaakt van wat je echt MOET eten tijdens je bezoek aan Canada.
Maple syrup
De Canadese vlag heeft heel pontificaal het ahornblad in het midden staan. Dit geeft duidelijk weer hoe belangrijk de boom is voor de Canadezen. Met het sap van de ahornboom wordt maple syrup gemaakt. Een zoete substantie die veel voortkomt in de Canadese keuken.
Frisdrank
In eerste instantie zal je niet snel aan frisdrank denken als je aan Canadese specialiteiten denkt. Echter is de frisdrank markt in Noord-Amerika vele maten groter dan de Europese. Het is dan ook aan te raden om er een aantal te proberen. Een aantal van de lekkerste zijn:
Echter kan je ook in de supermarkt bij de frisdrankafdeling rondkijken, wat je nog nooit in Europa hebt gezien is het proberen waard.
Cranberry wine
Niet overal even gemakkelijk te verkrijgen maar nog steeds super lekker. Deze wijn is er in veel varianten te vinden, hij wordt niet alleen van cranberries gemaakt maar ook andere fruitsoorten. Als je in een wijnwinkel of wijngaard bent is het aan te raden om er gewoon naar te vragen als je het zelf niet kunt vinden.
Beaver Tails
Een soort deeg dat is gefrituurd in de vorm van een beverstaart. Klinkt in eerste instantie niet als een delicatesse, echter hebben de Canadezen deze maaltijd tot een geweldige snack gemaakt.
Poutine
Een van de meest gegeten gerechten van heel Canada. Het komt oorspronkelijk uit Québec maar is tegenwoordig door heel Canada te vinden. Het is een gerecht dat bestaat uit frieten met gesmolten kaas en een bruine saus. Een echte ‘must-try’! Onderaan dit artikel kunt je het recept voor dit typisch Canadese gerecht vinden.
Vis
Alom bekend is het feit dat Canada bekend staat om de heerlijke visgerechten. Door de vele meren die in het land te vinden zijn en de ligging tussen twee oceanen zorgen ervoor dat in Canada vis in bijna ieder restaurant op de menukaart staat.
Het is ook mogelijk om zelf te gaan vissen om je eigen gevangen vis vervolgens ’s avonds te laten bereiden en op te eten.
Recept voor poutine
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1.
Verhit de olie tot 185 graden. Ondertussen moet de jus verwarmd worden.
Stap 2.
Frituur de patat. Zoals gebruikelijk ongeveer 5 minuten. Na het frituren uit laten lekken.
Stap 3.
Schep de patat op een bord, bestrooi die met de kaas en schep de jus over de patat. Het is zaak om het gerecht zo snel mogelijk te serveren. (dan is het het lekkerst)