Virenti

Recente Artikelen

Kipfilet gevuld met rozijnen, walnoten en port

-

De zomer is nu echt voorbij, de blaadjes vallen van de bomen. En dat betekent dat de maaltijden weer warmer worden. De tijd van ovenschotels en stoofpotjes is weer aangebroken, net als de tijd voor kruidige en nootachtige gerechten. Om helemaal in deze stemming te komen gaan we vandaag een heerlijke kipschotel maken met pancetta, rozijnen, walnoten en port.  Lees verder »

Tags:
http://www.bbcuorematto.com/wp-content/uploads/2014/04/breakfast.jpg

Ontbijten

-

Het is iets dat iedereen zou moeten doen. Maar lang niet iedereen neemt er de tijd voor. Ontbijten wordt beschouwd als de belangrijkste maaltijd van de dag. Door te ontbijten zet je je darmen aan het werk wat ervoor zorgt dat je genoeg energie hebt om de dag te beginnen. Lees verder »

Tags:

Veganisme

-

Een trend die eerst werd gezien als iets dat alleen voor hippies was wint nu aan populariteit. Steeds meer mensen stoppen met het eten van dierlijke producten en schakelen over op de veganistische levensstijl. Lees verder »

Tags:

Top 3 fruit

-

Dat fruit belangrijk is weet iedereen natuurlijk al. Dat je minimaal 2 stuks fruit per dag moet eten is ook bij de meeste Nederlanders wel bekend. Dat het vaak niet lukt om 2 stuks fruit per dag te eten merken we vrijwel dagelijks. Hierbij een lijstje met fruit dat je heel gemakkelijk achter je bureau of op school kunt eten. Lees verder »

Tags:
design-keuken

Veilig eten: gadgets om je maaltijd te testen

-

Met de trend om gezond te eten komen er nieuwe kansen voor ontwikkelaars van technologie; er komt namelijk steeds meer vraag naar hulpmiddelen om de gezondheid van je maaltijd te testen. En daarbij draait het niet alleen om de hoeveelheid vet en calorieën, maar ook om aanwezigheid van bijvoorbeeld radioactiviteit.

Met de Food Radiation Scanner is het nu mogelijk om de radioactieve straling te meten in eten. Een groep studenten ging met het idee aan de slag naar aanleiding van de kernramp in Fukushima begin 2011. Veel Japanners die in het getroffen gebied wonen, zijn bang dat hun eten misschien wel radioactieve deeltjes bevat. Voor hen is dit dus de ideale keukengadget. De vraag is echter of de prijs van deze huishoudelijke geigerteller laag genoeg is om in elke Japanse keuken gevonden te worden. Lees verder »

Tags:
http://www.mamasusanne.com/wp-content/uploads/2012/02/DSC05159.jpg

De tompoes, een traditioneel Nederlands gebakje

-

De tompoes is een traditioneel Nederlands gebakje. Het gebakje is voor het eerst gemaakt door een banketbakker uit Amsterdam. Het bestaat uit een laagje met bladerdeeg met vanillebanketbakkersroom en een laag roze glazuur. Tijdens feestdagen in Nederland wordt het glazuur vaak oranje gemaakt.

Tompoezen zijn heerlijk om te eten bij belangrijke gebeurtenissen, zoals bij een verjaardag, tijdens Koningsdag , bij de koffie of als traktatie. Deze zijn natuurlijk het lekkerst als ze zelf gemaakt zijn. Hieronder  vertel ik hoe je de lekkerste tompoezen klaarmaakt.
Lees verder »

Tags:
http://www.maxhavelaar.nl/assets/fairtradeHeader-b779cd380de5ae8e4249eb75b263fa87.png

Fair Food

-

De verandering is al een tijd bezig. Consumenten kiezen steeds bewuster voor eerlijk eten. Beslissen of er eerlijk eten op tafel komt te staan wordt de consument makkelijker gemaakt door de keurmerken die steeds vaker op de verpakkingen zijn te vinden.

Dankzij de drang van consumenten in het westen om eerlijkere producten te kopen verbeteren de leefomstandigheden van zowel mens als dier. Werknemers in producerende landen waar een minimumloon nog niet bestaat verdienen steeds meer en bijvoorbeeld kippen krijgen meer ruimte tijdens hun leven. Om het door jou aangeschafte product heeft bijgedragen aan een beter leven van een mens en/of dier kan je zien aan de keurmerken. Lees verder »

Tags:

Pesto op traditionele Genuaanse wijze

-

De naam ‘Pesto’ komt van het Italiaanse werkwoord ‘pestare’. Dit betekend stampen in het Italiaans. Pesto wordt gemaakt in een marmeren vijzel met een houten stampers. Blenders maken de olie in de pesto te warm en hierdoor zal de basilicum gaan garen.

De afkomst van de ingrediënten is zéér belangrijk. De basilicumblaadjes moeten uit de Genuese wijk Pra komen, de olijfolie uit de streek Ligurië, de knoflook afkomstig uit Vessalico en het moet zowel Parmezaanse kaas als pecorino bevatten. Lees verder »

Tags:
Pages:«1234