Virenti

Recente Artikelen

Zo maak je de lekkerste traktatie uit Brazilië.

-

De meest bekende zoetigheid van Brazilië is de Brigadeiro of te wel bonbon. Je hoeft geen goed opgeleide bakker te zijn om deze lekkernijen te maken. In deze blog leer je de simpele stappen om de bonbons te maken, maar eerst een korte geschiedenis les.

De Brigadeiros zijn in 1945 begonnen als gevolg van een politieke campagne. In 1945, kort na de Tweede Wereldoorlog, hield Brazilië een verkiezingscampagne voor een nieuwe president. Er was een kandidaat genaamd Eduardo Gomes, wiens militaire rang Brigadeiro was. Eduardo was bekend onder de dames, omdat hij er goed uitzag en alleenstaand was. Zijn campagne slogan was ook ‘Stem voor Brigadeiro, hij ziet er goed uit en is vrijgezel’.

Om zijn campagne te promoten werden partijen georganiseerd om fondsen te werven en hem meer zichtbaarheid te geven. Ze besloten een snoep te maken en noemde het ‘Brigadeiro´. Melk en suiker was toen moeilijk te vinden, dus gebruikte zij gecondenseerde melk, chocolade en boter. Zo werd de ‘Brigadeiro’ geboren.

De ingrediënten
Hoe maak je de lekker snoepjes? Eerst je ingrediënten.
Dit heb je nodig:
– 2 eetlepels boter
– 1 blik gecondenseerde melk
– 3 eetlepels ongezoete cacao
– Hagelslag

Als je jouw innerlijke kok of bakker aan het werk wilt zetten, kun je natuurlijk experimenteren met anderen smaken naast chocolade.

De stappen
Volg de bereidingsstappen nauwkeurig:
Stap 1: In een middelgrote sauspan op middelhoog vuur, voeg de boter, gecondenseerde melk en cacaopoeder toe.
Stap 2: Kook de ingrediënten op middelhoog vuur en blijf constant roeren. Kook totdat het mengsel dik wordt en je grote luchtbellen op het oppervlak ziet ontstaan. Dit doe je ongeveer 10 minuten.
Stap 3: Haal het mengsel van het vuur en breng over op een bord. Zorg ervoor dat het mengsel erg dik is voordat je het van het vuur haalt.
Stap 4: Laat het volledig afkoelen voordat het wordt opgerold. Je kunt het zelfs een paar uur eerder in de koelkast zetten.
Stap 5: Vet de handen in met boter of bakspray. Neem kleine hoeveelheden mengsel (ongeveer 1 theelepel) en rol het tot je een bal vormt. Smeer je handen zo vaak in als nodig (dit maakt het werk minder rommelig en je zult eindigen met perfecte kleine ballen.)
Stap 6: Rol de bal over hagelslag en plaats ze op kleine snoepbekers.
Stap 7: Serveer het op kamertemperatuur of plaats het in de koelkast tot het wordt opgediend.

-

Thee drinken en afslanken

Is het mogelijk om af te slanken door thee te drinken? Veel mensen denken dat het een fabeltje is. Tenslotte, hoe kan een eenvoudig drankje ertoe bijdragen dat je kilo’s verliest? Het lijkt ook te mooi om waar te zijn.

Er is echter een logische en eenvoudige reden voor het feit dat thee kan bijdragen aan afvallen. Het drinken van bepaalde theesoorten zorgt er namelijk voor dat je stofwisseling en spijsvertering op een natuurlijke wijze verbeteren. Het is overigens niet zo dat elke thee hiervoor geschikt is. Met name Pu-erh thee is uitstekend geschikt voor het realiseren van gewichtsverlies. Deze theesoort is een bewezen natuurproduct dat helpt om succesvol en op verantwoorde manier gewicht te verliezen.

Belangrijke waarschuwing

Thee is geen middel voor een crashdieet. Je zult met thee langzaam afvallen. Door crashers wordt wel eens de tip gegeven om thee met een beetje laxeermiddel (of bepaalde kruiden met soortgelijke werking) te drinken om sneller resultaat te behalen. Dit wordt absoluut afgeraden. Laxeermiddel werkt namelijk niet, want het zorgt ervoor dat vocht aan het lichaam wordt onttrokken. Het lichaam heeft vocht nodig, dus het zal weer snel worden aangevuld door het lichaam als het laxeermiddel is uitgewerkt. Kies daarom een verantwoorde vorm van lijnen. Hiermee zal je op de lange termijn meer resultaat boeken.

De juiste thee kiezen

Geadviseerd wordt om een thee te kiezen die je lekker vindt. Hierdoor wordt het heel gemakkelijk om het vol te houden. Je verandert hierdoor namelijk niet alleen je stofwisseling en spijsvertering. Je zorgt er ook voor dat je je leefpatroon aanpast.

Pu-erh thee is het best geschikt. Een alternatief is witte thee. Beide theesoorten zijn op de website van De Theespecialist verkrijgbaar. Kies het merk of de smaak die bij je past en start met genieten én afvallen.

Meer informatie: https://www.detheespecialist.nl

Eten en afvallen: tips en tricks

-

Ieder pondje gaat door het mondje. Afvallen is te doen op verschillende manieren. Op deze pagina vind je tips en tricks om af te vallen. Handige dagelijkse tips, en levensveranderende tricks. Van je dagelijkse etenspatroon aanpassen, tot iets op een dag nét niet kiezen, tot hulp inschakelen van een derde partij. Het kan er allemaal bij horen. Lees verder »

vlag-Polen

De Poolse keuken

-

De Poolse keuken heeft een lange geschiedenis, het heeft zich in een lange tijd ontwikkeld. De stijl van koken en het voedsel zelf zijn wel sterk beïnvloed. Verschillende groepen die al heel lang in het land leven als Litouwers, Joden en Oekraïners, hebben hun gewoontes meegenomen. In de Poolse keuken worden veel vleesgerechten, wildgerechten en paddenstoelen gebruikt. Ook zuurkool is erg populair in Polen. Lees verder »

vlag-mexico

Een kijkje in de Mexicaanse keuken

-

De Mexicaanse keuken is voortgekomen uit verschillende keukens. De Azteekse cultuur is de basis van de Mexicaanse keuken. Later is de Spaanse keuken ook erg belangrijk geworden voor de keuken van Mexico. Later heeft ook de Franse keuken invloed gehad op de Mexicaanse keuken, vooral op het gebied van brood en sauzen. Traditioneel Mexicaans eten is: chapulines (sprinkhanen), tortilla’s, vers fruit, taco’s chocolade, chilipepers en jumiles (kevers). Lees verder »

vlag-turkije

De variërende Turkse keuken

-

De Turkse keuken kent een lange traditie. De keuken wordt internationaal door veel mensen gewaardeerd. De Turkse gerechten worden vaak gemaakt met salades, fruit, groente en vis of vlees. De Turkse schotels worden vaak gemaakt door middel van sauzen en yoghurt. Daarnaast is kebab is een erg populair gerecht uit Turkije. Lees verder »

Tags:
vlag-korea

De Koreaanse keuken

-

De Koreaanse keuken is niet heel bijzonder, maar toch heeft het pure ingrediënten. De Typische maaltijden van de keuken van Korea staan bekend om hun vele bijgerechten. Vaak zijn die bijgerechten soep, rijst en kimchi vergezellen. Het is zelfs mogelijk dat er 12 bijgerechten worden geserveerd, dit ligt aan de gelegenheid. Het eten uit de Koreaanse keuken krijgt zijn smaak door de combinaties van sojasaus, gember, sesamolie, sojapasta, zout, knoflook en chilipepers. Chilipepers zijn het belangrijkst, zij geven namelijk de pittige smaak. Lees verder »

Tags:
vlag-van-thailand

De Thaise Keuken, pittig, vers met veel kruiden en specerijen

-

Veel mensen zijn van mening dat de Thaise keuken tot de top van de beste keukens behoord. Niet alleen in Nederland, maar ook in steeds meer andere West-Europese landen wordt Thais eten steeds populairder. Dit komt vooral doordat steeds meer mensen verser en gezonder eten willen, dat is precies wat Thais eten is. Kruiden en groenten worden eventjes op een hoog vuur meegebakken, daardoor behoudt het zijn smaak. Daarnaast maken ze in de Thaise keuken weinig gebruik van plantaardige olie. Lees verder »

Tags:
Pages:1234»